Friday, July 30, 2010

Semanis Tart Ceri



Alhamdulillah, 2 novel baharu saya bakal terbit, insyaAllah.






Iman Selina, pengurus jelita merangkap chef.

Norli Sara si pelayan yang bercita-cita ke universiti.

Rehana si penjaga kaunter yang terpelajar.

Zizi si pelayan yang muncul di kafe bak Chipsmore.

Khairul si pelayan penuh muslihat.

Namun, keceriaan mereka bertukar menjadi 'mimpi ngeri' dengan kehadiran putera bak 'model iklan syampu' berwajah dingin yang merampas takhta pengurus di Kafe Ceri.

Bagi Hakim Aiman, arahan bekerja di Kafe Ceri adalah paksaan yang tidak dapat dielakkan.
Mampukah Kafe Ceri berjalan lancar dengan adanya pengurus baharu itu?

29 comments:

Qissya said...

saya dah beli buku itu

MaslinaNgadiman said...

Terima kasih Saudari Qissya :)

Nady said...

salam.buku sambungan cerita ni yg b'tajuk kafe ceri : setengah potong piza tuu dah keluar ke ?

ikhmeera said...

sy baru selesai membaca novel ini...tp ada tidak secara online kerana sy berapa di kwsn perkampungan...tiada tmpat untuk membeli buku yang hebat ini..

noor aziera said...

saya baru saja baca buku tu... sambungan cerita tu dah keluar di pasaran ke?

♪ rara ♪ said...

saya ..
dlm proses ..
nk hbs kn bc buku tu :'D

elemon said...

hai..saya dah baca novel ni..jalan ceritanya santai dan bersahaja..tidak terlalu emosi..saya enjoy membacanya bila pulang daripada kerja..syabas..harap sambungan kepada cafe ceri ini lebih menarik..congrats.

usui said...

saya sedang membaca buku ini... ia santai dan tak memeningkan kepala setakat ini....tapi yg paling saya suka ialah tajuk nya yang comel dan cover yg sweet..... tahniah...

nadiah nazirah said...

saye dah beli buku tu...cerite novel ni best sangat kak maslina...saye arap kak maslina buat cerite sambungan nye bertambah best.........

Zody said...

salam..kak ,,saya slh seorang fans akak..sya suka sgt dgn novel semanis tart ceri & x sbr nk tunggu smbungannye..ceritanye mudah difahami walaupun sye bru brumur 12 tahun pd thun 2010 ni..sye hrp smbungannye lbih baik dri yg sblumnya..terima kasih kak krana da tulis bku yg best giler tu..salam..

Aliah said...

saye dah beli buku tuh....best sangat......

AdH said...

Assalamualaikum,
Cerita yang menarik. Saya tertarik dengan penyampaian dakwah secara tidak langsung dalam buku ini. Cuma ada beberapa kesilapan nama watak dan ejaan di beberapa tempat.

NANA_se7en said...

suka sangat buku ni! tak sabar nak tunggu sambungannya..

tehaMELANCHOLIC said...

ne smbungan nyer ?
ta sbar na bace ag neyh...
best la cte neyh..

nor-nabila2000 said...

cik maslina bila sambungan Semanis Tart Ceri nak terbit saya dah tak sabar ni..

Risa Yusof said...

akak.. sambungan Semanis Tart Ceri ni apa? Tak best la tinggal camni je..

Nur said...

buku ni best :D
bile sambungannya nk kluar?

durahdiyanah said...

besssssssssttttnyeeeeee....will wait untuk sambungan seterusnye....

Ku Diana said...

buku ni mmg best....tak jemu dbaca walau brapa kli ulang pon....tpi citer dia mcm trgantung la....sambungan dia bila nk kuar???

Faridzuan said...

Salam. Saya mengambil masa lebih kurang 3 hari untuk membaca habis novel! Saya sukakannya! Dan saya tak sabar untuk novel sambungannya! Tahniah!

qmysara said...

buku ni memang best untuk dibaca... saya pinjam kat library...

al.nabilah said...

wahai cik maslina ngadiman,sambungan die bile nak keluar?..^^

asmaniza emaneeza said...

assalammualaikum kak..
saya dh beli dan baca novel semanis tart ceri,.cerita dia sangat menarik dan best.kawan2 saya yang dah membacanya pun cakap novel ni crita dia best.novel ini juga merupakan novel pertama yang saya beli pada bulan jun lepas.saya harap sambungannya menarik.

asmaniza emaneeza said...
This comment has been removed by the author.
Diari Seorang Playgirl said...

cerita nie best sangatt !
yg setengah potong piza da kuar blom ?

Diari Seorang Playgirl said...

Cerita nie best sangatt !
da bape kali ntah sy baca
yg setengah potong piza da kuar ?
excited na baca !

alia syazwani said...

hai akak :) saya dah baca semanis tart ceri dan separuh potong pizz , agak - agak bila novel kek ceri pengantin akan keluar ? saya sangat sukakannya :)

zackwan said...

bile kek ceri pengantin nak kuar kak?

fu ging said...

Best cita ni..bila nak kluar kek ceri pengantin..lama dh tggu ni..