Tuesday, December 9, 2008

Novel Remaja Terhangat!


Empat remaja telah terperangkap di dalam mimpi. Mereka berdepan dengan isu-isu terkini lagi sensasi. Mampukah mereka menghadapinya dan berjayakah mereka melepaskan diri daripada menjadi Tawanan Mimpi?
Novel yang tidak sekadar ditahap suam-suam kuku ini
telahpun diedarkan ke seluruh kedai buku di Malaysia.

Wednesday, November 12, 2008

Aduhai ibu


1. Anak aku yang di kolej tu dah gatal, minta kahwin. Aku kata, sekarang ni kawan je dulu. Habiskan belajar, kemudian kerja....
2. Mujur dia gatal dan minta kahwin. Kalau dia gatal kemudian berzina, macamana?

Tuesday, November 4, 2008

Assalamualaikum.

Jemputan ke majlis,
Bicara Ilmu Hujung Minggu.

Tajuk : Kehidupan Rasulullah dan Para Sahabat
dengan anak- anak.
Penceramah: Ustaz Adlan Abd Aziz
Tarikh: Ahad 09hb November 2008
Masa: 10.00 – 11.30 pagi

Tempat: Khalifah Development Center
No 30, 8/13
Seksyen 8,
Bandar Baru Bangi

Penyertaan adalah percuma.

Untuk Pendaftaran sila hubungi:
Cik Suraya Sidek
012 285 7864


Wassalam
Maslina Ngadiman
http://khalifahshop.blogspot.com
http://ikartun.blogspot.com






RM 14.50 / RM 16.50 (Sabah & Sarawak),
Tarikh Terbit: 4 November 2008

Sunday, September 7, 2008

Dome of Rock ku sayang

1. Selamatkan Masjid al-Aqsa.
Zionis jahanam!
Ayoh! pemuda, pertahankan
Masjid al-Aqsa

2. Tapi apa kaitannya dengan poster Dome of Rock
yang kau julang tu?
Oh! ini buka Masjid al-aqsa ya?

cinta vs nikah

1. macamana nak menikah, bercinta pun tak mahu!
2. Nak bercinta, kenalah menikah dahulu.

Perihal aurat 3


Thursday, September 4, 2008

Wang hantaran 2

Kenduri untuk 1000 orang, katering, sewa dewan, pelamin, mak andam, barang hantaran hemmm.......lagi....tak cukup ni...
tak apalah aku top up dengan duit aku. kasihan abang....

Wang hantaran


Ambil barang seribu untuk kenduri akad nikah. Lebih tu..... duit muka beli rumah, simpan.....

Macam-macam perihal aurat 2

Pak we saya suruh saya pakai tudung...
saya ikut saja....
saya cuma nak jadi mak we yang taat je...hik..hik..hik...



Macam-macam perihal aurat


Sebagai wanita Islam saya akur untuk menutup aurat. Tapi jangan nafikan hak saya untuk mengikuti fesyen terkini. Errr....apasal pangkah-pangkah dada aku ni?
( Saudari, aurat bukan bermakna hanya menutup kepala dan kulit!)

Wednesday, August 27, 2008

Puntianak

1. Awak ada dengar tentang pembunuhan di kondo hadapan tu?
Mangsanya adalah wanita mengandung, mesti selepas ini ada pontianak
berkeliaran.....

2. Tapi, orang yang telah mati ada urusannya sendiri di dalam kubur.
Awak fikir....dia boleh berkata....."Er.... Encik Malaikat, saya minta
excuse 3, 4 jam malam ini? saya mahu memberikan gangguan psikologi
kepada pembunuh saya dengan sengih dan hilai yang paling mengerikan....."
Gitu?

Friday, August 8, 2008

Ancaman



Aku bukan kacau orang pun.
Kau susah aku pakai macam ni, kenapa?


Masalahnya, orang lelaki yang terangsang akan mencari mangsa. Walaupun mangsa itu orang tua, kanak-kanak atau wanita bertudung asal sahaja ada kesempatan. Kau mengancam keselamatan kami.

Monday, July 28, 2008

Ustazah?


Engkau ni......datang rumah aku pun nak pakai tudung.
Engkau ni ustazah ke?

(Ada sesiapa boleh beri jawapan?)

Friday, July 25, 2008